Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (2024)

Waarom zou u nog saaie statistieken maken en u dan afvragen waarom niemand ze wil lezen! Maak met VistaCreate mooie, pakkende infographics. U kunt een van onze professioneel ontworpen sjablonen kiezen of helemaal vanaf nul uw eigen ontwerp maken.

Maak een infographic

Start gratis proef

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (1) Ontwerp gratis

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (2) Geen creditcard nodig

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (3)

Ontwerp zonder moeite infographics

Met VistaCreate kunt u eenvoudig en snel uw eigen infographics maken. Wij hebben alle functies en objecten voor u om een prachtige infographic te kunnen maken, ook zonder enige ontwerpervaring.

Begin nu met ontwerpen

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (4)

Vijf tools om binnen een paar minuten uw eigen infographics te maken

Wees creatief en gebruik alle mogelijkheden van VistaCreate om formele of interessante informatie zoals statistieken en feiten op een stijlvolle en aantrekkelijkere manier te presenteren. Infographics zijn een krachtig middel voor online en offline marketing.

Sjablonen

Animaties

Lettertypes

Objecten

Uploads

Professionele infographicsjablonen

Kies een van onze infographicsjablonen en pas deze naar wens aan. Onze ontwerpers hebben alle belangrijke soorten infographics gemaakt, waaronder lijsten, tijdlijnen, processen, kaarten, vergelijkingen en nog veel meer.

Bekijk sjablonen

Maak bewegende infographics

Maak een prachtige grafiek of lijst met onze infographicmaker. Elk element is aanpasbaar. Zo kunt u bewegende effecten gebruiken voor tekstblokken of afbeeldingen, en de delen benadrukken die de meeste aandacht nodig hebben.

Voeg animatie toe

Speel met lettertypes

Minimalistisch of maximalistisch, wij hebben het voor u. U kunt uit meer dan 680 lettertypes kiezen en zo een trendy infographic maken waarbij de belangrijkste boodschappen op een dynamische manier worden getoond.

Bewerk nu

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (5) Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (6)

Gebruik mooie ontwerpobjecten

VistaCreate heeft duizenden ontwerpobjecten waarmee u eenvoudig en snel mooie ontwerpen kunt maken. Video’s, illustraties, vormen, grafische elementen, stickers, pictogrammen, achtergronden en animaties.

Bekijk de collectie

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (7) Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (8)

Upload uw eigen content

Als u in onze collectie niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u eenvoudig uw eigen content uploaden. Upload uw eigen lettertypes en afbeeldingen, pas de afmetingen van uw eigen illustraties aan zodat ze perfect op het ontwerpbord passen en speel met kleuren om zo een uniek ontwerp te maken.

Bestanden uploaden

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (9) Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (10) Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (11)

Tips om een mooie infographic te maken

 • Minder is meer

  U hoeft geen drie pagina’s tekst te schrijven om iets belangrijks uit te leggen. Met infographics houdt u het minimalistisch. Hoe minder u schrijft, hoe makkelijker het voor de lezer is om de informatie in zich op te nemen.

 • Gebruik cijfers in plaats van woorden

  Elk zinnetje dat met een cijfer kan worden uitgelegd, moet met een cijfer worden uitgelegd. Vervang woorden met cijfers en percentages zodat alles er duidelijker en minder rommelig uitziet.

 • Benadruk belangrijke details

  Accentueer voor een beter leesbare infographic de belangrijkste elementen, zoals headers, badges en cijfers. Zo ziet de lezer op een intuïtieve manier wat het belangrijkste is om te onthouden.

 • Maak het leuk

  Infographics bevatten meestal nogal saaie maar belangrijke informatie. U kunt zelf bepalen of u het sec zoals in het rapport wilt laten, of het leuker wilt maken met af en toe een grapje. Zoek interessante feiten om de droge informatie kracht bij te zetten.

Zo maakt u een infographic

 • Stap 1

  Kies formaat

  VistaCreate biedt tal van ontwerpformaten, dus kies het gewenste formaat en begin met ontwerpen. Kies het “infographic”-formaat of voer de door u gewenste afmetingen in en ga verder met bewerken.

 • Stap 2

  Kies een sjabloon

  Op het linkerpaneel van het VistaCreate-ontwerpbord ziet u tal van sjablonen. Kies de sjabloon die u het leukst vindt en wilt personaliseren. U kunt de zoekbalk gebruiken of een specifieke categorie kiezen om de opties te verfijnen.

 • Stap 3

  Pas ontwerp aan

  U kunt ontwerpelementen, zoals vormen, illustraties, pictogrammen en lettertypes, bewerken, vergroten/verkleinen of een andere kleur geven, en zo uw eigen unieke ontwerp maken.

 • Stap 4

  Download of deel

  Als uw infographic klaar is, download deze dan of deel ’m op sociale media rechtstreeks vanuit de VistaCreate-interface.

Maak een infographic

Videohandleiding over het maken van infographics

We hebben een korte videohandleiding gemaakt over hoe u met VistaCreate infographics kunt maken. Leer hoe u in een paar eenvoudige stappen een mooie infographic ontwerpt.

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (12)

Veelgestelde vragen

 • Waar moet een goede infographic aan voldoen?

  Als u een infographic wilt maken die de aandacht trekt, zorg er dan voor dat deze goed te scannen en goed leesbaar is. Gebruik eenvoudige lettertypes, opvallende of zachte kleuren, en voeg veel visuele beelden toe. Zorg dat uw ontwerp niet rommelig is met te veel tekst. Maak gebruik van witruimte om kijkers naar de juiste informatie te leiden. Het is belangrijk om alleen afbeeldingen van hoge kwaliteit in uw infographic te gebruiken. VistaCreate biedt een uitgebreide bibliotheek met stockfoto’s, -video’s en -vectors in hoge resolutie voor het maken van infographics. Ontdek miljoenen rechtenvrije bestanden in de beste gratis infographicmaker, zodat de informatie die u wilt overbrengen mooi en duidelijk wordt weergegeven.

 • Kan ik mijn eigen afbeeldingen gebruiken om een infographic te maken?

  Natuurlijk! U kunt afbeeldingen, video’s, lettertypes en andere content uploaden naar de gratis infographicmaker van VistaCreate en deze gebruiken in uw ontwerpen. Open gewoon de infographicmaker en ga naar het tabblad ‘Uploads’ in het zijmenu. Klik op ‘Afbeelding of video uploaden’ om uw bestanden aan de beeldbewerker toe te voegen. Nu kunt u een infographic maken met uw eigen bestanden. Plaats de geüploade items heel eenvoudig op het ontwerpbord waar u maar wilt.

 • Kan ik een bewegende infographic maken in VistaCreate?

  Ja! U kunt in VistaCreate video’s aan uw project toevoegen of beweging aanbrengen in uw ontwerp. Om video’s toe te voegen, uploadt u deze naar de beeldbewerker door op ‘Afbeelding of video uploaden’ te klikken op het tabblad ‘Uploads’. U kunt ook bestanden uit onze collectie gebruiken. Om beweging aan te brengen in uw ontwerp klikt u op de knop ‘Animatie’ en experimenteert u met de verschillende effecten. U kunt ze toepassen op elk ontwerpelement op de sjabloon.

 • Wat is het beste formaat voor een infographic?

  De grootte van uw infographic hangt af van de platforms waarop u deze wilt delen. In de infographicmaker van VistaCreate kunt u eenvoudig het formaat van uw ontwerp aanpassen, zodat het geschikt is voor het platform waarom u uw ontwerp wilt plaatsen. Gebruik vooraf ingestelde ontwerpformaten om uw infographic snel aan te passen voor sociale media, blogs of andere kanalen. U kunt in de gratis infographicmaker ook speciale, door u gewenste afmetingen instellen en zo een infographic in verschillende formaten maken.

 • Hoe ontwerp je het beste een infographic?

  Er zijn verschillende soorten infographics die u voor uw bedrijf kunt gebruiken. Lijsten, how-to’s, tijdlijnen, mindmaps en stroomdiagrammen zijn het beste als u gegevens wilt presenteren op een eenvoudige en creatieve manier. In VistaCreate kunt u elk infographic-sjabloon vinden die u maar zoekt. Open de beeldbewerker en voer in de zoekbalk op de hoofdpagina uw trefwoord in.

 • Kan ik mijn ontwerp op sociale media plaatsen?

  Jazeker! Maak een ontwerp met behulp van onze infographic-tool en wijzig het naar elk gewenst formaat . U kunt uw ontwerp aanpassen voor Instagram, Facebook of Pinterest, en zelfs voor afdrukbare formaten, rechtstreeks in de beeldbewerker. Ga gewoon naar de knop ‘Formaat wijzigen’ in het bovenste menu en selecteer het gewenste formaat. U kunt ook animatie op uw ontwerp toepassen om het als video op TikTok of YouTube te plaatsen.

Inspirerende ideeën voor infographics

Pas eenvoudig de sjablonen van VistaCreate aan om uw eigen infographics te maken of gebruik ze als inspiratie.

Mijn sjabloon zoeken

Duizenden ontwerpsjablonen

Pas onze sjablonen aan, of laat u inspireren en maak uw eigen prachtige ontwerpen.

Maak een blanco Infographic

ga naar bewerker

Wat onze gebruikers zeggen over VistaCreate

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (24)

Charlotte Polley

Verenigd Koninkrijk

eigenaresse van Boo’s Toy Shop.

Met VistaCreate heb ik mijn ontwerp- en marketingvaardigheden kunnen verbeteren. Mensen zagen dat mijn content op de verschillende sociale media is veranderd en ik krijg hele leuke reacties.

Lees het verhaal van Charlotte

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (25)

Jennifer Parr

Verenigde Staten

oprichtster van DIYvinci, een online kunst- en knutselwinkel.

Als je een kleine ondernemer bent die alles zelf doet, is een tool als VistaCreate waarmee je tijd bespaart echt onmisbaar. En je hoeft niet veel geld uit te geven om goede ontwerpen voor je bedrijf te maken.

Lees het verhaal van Jennifer

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (26)

Kirsty Cleverly

Australië

eigenaresse van Bonjour Quilts, een online quiltpatroonwinkel.

Mijn ontwerpen zien er nu beter uit dan ik had kunnen bedenken. Met VistaCreate kan ik veel sneller en makkelijker ontwerpen maken, waardoor ik meer tijd over hou om in mijn onderneming te steken. Het is zo’n verbetering voor mij geweest!

Lees het verhaal van Kirsty

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (27)

Lisa Harvey

Verenigde Staten

eigenaresse van Content Perfection.

VistaCreate heeft zoveel functies en het is zo gemakkelijk te gebruiken. Ik kan zo mijn ideeën eenvoudig omzetten tot mooie ontwerpen. Dat heeft me geholpen om mijn diensten en producten met het tienvoudige aan nieuwe en bestaande klanten te verkopen.

Lees het verhaal van Lisa

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (28)

Rick Blyth

Verenigde Staten

Ontwikkelaar van Micro SaaS-apps.

Je kunt zo snel ontwerpen in VistaCreate dat het bijna lijkt alsof je valsspeelt. Je kunt alles volledig personaliseren, dus ik kan snel ontwerpen maken in mijn eigen unieke huisstijl.

Lees het verhaal van Rick

Aanbevolen op

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (29)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (30)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (31)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (32)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (33)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (34)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (35)
Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (36)

Meer ontwerpformaten

Factuur Presentatie Cv Roostermaker

Gratis infographicmaker - Maak online infographics | VistaCreate (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5302

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.