Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (2024)

Als je onlangs door een tijdschrift hebt gebladerd of op social media platforms hebt rondgekeken, is de kans groot dat je een gelikt uitziende infographic hebt gezien.

Of je nu interactieve of statische infographics hebt gezien, je hebt je waarschijnlijk verbaasd over dit unieke medium voor grafisch ontwerp, en misschien heb je zelfs overwogen hoe je er zelf een kunt maken.

Wat is een infographic en hoe maak ik er een?

Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar de beste infographics hebben één ding gemeen: ze combineren visuals en tekst om een idee, inzicht of informatie over te brengen.

Van gezondheidszorg tot financiën, het maken van infographics is een populaire manier om visuele verhalen te vertellen in verschillende sectoren en platforms.

Daarnaast geven leerkrachten en studenten de voorkeur aan datavisualisatie via infographics vanwege hun veelzijdigheid in het klaslokaal.

Dit artikel staat vol met alles wat je moet weten over het maken van infographics – van begrijpen wat een goede infographic is tot voorbeelden van verschillende soorten infographics om direct inspiratie op te doen.

Ook zul je bewerkbare infographics sjablonen tegenkomen die je kunt aanpassen en downloaden voor je werk, school of bedrijf.

Als je meteen aan de slag wilt, maak dan een gratis Piktochart-account aan en ontwerp je infographic eenvoudig met onze infographic maker. Je kunt beginnen met een sjabloon of helemaal van vooraf aan beginnen, speciaal aangepast aan jouw merk.

Als je meer een visuele leerling bent dan een lezer, bekijk dan de samenvattende video van onze ‘wat is een infographic’ blogpost:

Inhoudsopgave:

  • Wat is een infographic?
  • Waar worden infographics voor gebruikt
  • Wat zijn de verschillende soorten infographics?
  • Hoe ziet een goede infographic eruit?
  • Hoe maak ik een infographic?

Wat is een infographic ontwerp?

Infographics (informatie + afbeeldingen) gebruiken visuele elementen en tekst om belangrijke informatie en ideeën te benadrukken als vorm van datavisualisatie.

Volgens het Dictionary of Media and Communication is een infographic een grafische weergave van concepten of van patronen in gegevens of informatie.

In Infographics: The Power of Visual Storytelling definiëren auteurs Lankow, Ritchie en Crooks een infographic als een medium dat visuele aanwijzingen gebruikt om informatie over te brengen. “Het kan zo eenvoudig zijn als een verkeersbord van een man met een schop die je laat weten dat er bouwwerkzaamheden op de weg worden uitgevoerd, of zo complex als een visuele analyse van de wereldeconomie,” aldus de auteurs.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (1)

Het wijdverbreide gebruik van infographics begon rond dezelfde tijd dat gegevens het web overspoelden toen het internet eind jaren 1980 en begin jaren 1990 populair werd.

De geschiedenis van infographics gaat echter zo ver terug als grotsymbolen in 37.000 voor Christus.

Zo combineerde de grondlegster van de moderne verpleegkunde, Florence Nightingale, in 1858 tekst en beeldmateriaal om de Britse regering ervan te overtuigen de hygiëne in het leger te verbeteren.

In Notes on Matters Affecting the Health of the British Army maakte Nightingale een grafiek waaruit blijkt dat de echte vijanden van het Britse leger tijdens de Krim cholera, tyfus en dysenterie waren.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (2)


Meer dan een eeuw later zijn infographics voor de gezondheidszorg nog steeds een praktisch en waardevol hulpmiddel om via visuele weergave te communiceren en om medische informatie te delen.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (3)

Sjabloon bekijken

In een notendop is het algemene doel van het maken van infographics het overbrengen van complexe informatie door middel van datavisualisatie.

Het doel van het ontwerpen van een infographic kan echter voor elk persoon verschillen.

Of je nu op het punt staat om je eerste pitchdeck-sjabloon te maken of dat je een ontluikende instructieontwerper bent, laten we in het volgende gedeelte eens in de verschillende manieren duiken waarop je infographics kunt toepassen.

Waar worden infographics voor gebruikt?

De veelzijdigheid van infographics is een belangrijke reden waarom ze vaak worden gebruikt om informatie over te brengen.

Je kunt een blogbericht met een infographic uploaden, een infographic fragment gebruiken op social media of het privé delen via e-mail.

Het beste van alles is dat de visuele aard van afbeeldingen het een goed startpunt maakt om de interesse van je doelgroep te wekken. Hier zijn zes verschillende manieren om infographics te gebruiken op je werk, school of bedrijf:

1. Je team op koers houden door belangrijke statistieken en gegevens te visualiseren

Informatie met veel gegevens kan voor sommige teamleden op het werk moeilijk te begrijpen zijn. Maak en deel eenvoudig te begrijpen visuals met je team via infographics.

Laat cijfers en statistieken opvallen met de juiste kleuren, pictogrammen en afbeeldingen. Bekijk hieronder de infographic van Beacon Hill Staffing over KPI’s voor voorspellende werving.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (4)


Gebruik de onderstaande Piktochart-sjablonen als uitgangspunt voor je datavisualisatie vereisten als teammanager of -leider. Maak een gratis Piktochart account aan.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (5)

Sjabloon bekijken

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (6)

Sjabloon bekijken

2. Communicatie vereenvoudigen en boodschappen verduidelijken

Nieuwe concepten uitleggen kan een uitdaging zijn. Vóór de uitbraak van COVID-19 was het idee van een serieuze pandemie nog nieuw voor het publiek en leek het vergezocht.

Het goede nieuws is dat infographics complexe ideeën kunnen vereenvoudigen en verduidelijken.

Om deze reden heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) infographics gebruikt om accurate, actuele informatie over de pandemie van het coronavirus te delen.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (7)

Als ze goed worden gemaakt, helpen infographics je om het belangrijkste gepresenteerde idee via slechts een snelle blik te begrijpen.

Hieronder staat een goed leesvoorbeeld voor iedereen die geen kennis heeft van de Kaizen-aanpak.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (8)

3. Complexe informatie overbrengen in de klas

Van het begrijpen van de gevolgen van klimaatverandering tot het leren van nieuwe woordenschat, verrijk de lessen in de klas met visuele hulpmiddelen.

Uit een klein onderzoek onder studenten bleek zelfs dat ze de voorkeur geven aan infographics in plaats van tekstgebaseerd materiaal.

Of het nu gaat om een virtuele of een klassikale les, het gebruik van infographics in de klas biedt de volgende voordelen voor leerlingen:

  • Bevordert kritisch denken bij studenten.
  • Moedigt leerlingen aan om meerdere perspectieven in te nemen.
  • Helpt studenten hun informatieverzameling te verbeteren en hun onderzoeksvaardigheden aan te scherpen.
  • Verbetert het geheugen.

Ondertussen hebben leerkrachten als volgt baat bij infographic activiteiten:

  • Ze besparen meer tijd met lesvoorbereiding.
  • Ze zijn veelzijdiger met hun lesmethoden.

Adjunct-professor Onderwijs en schooldecaan Jennifer Davis Bowman raadt drie strategieën aan om het maximale uit visuele hulpmiddelen in de klas te halen, zoals infographics:

1. Deel de intentie.

2. Activeer discussie.

3. Maak gezamenlijk als klas visuele hulpmiddelen.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (9)

Sjabloon bekijken

4. Bewustzijn over een probleem verspreiden

Omdat 65% van de wereldbevolking op visuele wijze leert, zijn visuele communicatietools zoals infographics ideaal als je het bewustzijn over een kwestie wilt verspreiden.

Of je nu je collega’s wilt informeren over internetprivacy of meer mensen bewust wilt maken van het verlies aan biodiversiteit, een relevante infographic kan een groter bereik hebben.

Een goed ontworpen infographic op je website kan je tevens helpen om meer backlinks en websiteverkeer te krijgen.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (10)

Sjabloon bekijken

5. Procedures uitleggen

Het uitleggen van een proces kan tijdrovend en vervelend zijn als je alleen tekstblokken tot je beschikking hebt. Met infographics kun je visuals, afbeeldingen en pictogrammen toevoegen om het leren memorabeler en leuker te maken voor je publiek.

De volgende keer dat je op het punt staat een tutorial of snelle workflow te maken, maak dan een infographic in plaats van te typen in een Google Doc.

Sjabloon bekijken

6. Ideeën of producten vergelijken

Help je publiek betere beslissingen te nemen door infographics te gebruiken die de overeenkomsten en verschillen tussen twee tegengestelde concepten weergeven. Je kunt producten, mensen, tijdperken, ideeën, huisdieren, enz. met elkaar vergelijken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Uit een meta-analyse van het Learning Research and Development Center van de Universiteit van Pittsburgh bleek dat casusvergelijkende activiteiten betere leerresultaten opleverden dan traditionele instructiemethoden.

Of je nu een marketeer bent die wil laten zien hoe jouw product beter is dan dat van de concurrentie of een onderwijzer die in de klas de voor- en nadelen van GGO’s uitlegt, een goede vergelijkende infographic zal je werk gemakkelijker maken.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (12)

Sjabloon bekijken

Aanbevolen lectuur: 18 Geweldige infographic ideeën om je te inspireren plus sjablonen

Wat zijn de verschillende soorten infographics?

Nu je al weet hoe je infographics kunt gebruiken, splitsen we elk type infographic uit (meer info in dit artikel). Hieronder ontdek je ook wanneer je elk type infographic het beste kunt gebruiken.

1. Statistische infographics

Wil je de hoogtepunten van het maandelijkse voortgangsrapport van je startup delen? Of wil je de aandacht vestigen op specifieke gegevenspunten in een enquête?

Statistische infographics benadrukken gegevens. Dit type infographic bevat grafieken, diagrammen en datavisualisa-tietechnieken om het publiek te helpen de gepresenteerde gegevens te begrijpen.

Gebruik statistische infographics voor het volgende:

  • Deel interessante feiten en cijfers.
  • Kort lange informatie in.

Sjabloon bekijken

2. Proces infographics

Kies voor proces infographics als je de datavisualisaties voor verschillende stappen in een proces wilt laten zien.

Van het delen van familierecepten tot het beschrijven van hetwervingsproces van je bedrijf aan kandidaten, een proces grafische afbeelding helpt je publiek te anticiperen op wat er komen gaat en de resultaten voor zich te zien.

Gebruik proces infographics voor het volgende:

  • Leg een complex proces uit in eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen stappen.
Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (14)

Sjabloon bekijken

3. Informatieve infographics

Informatieve infographics benadrukken woorden en teksten in plaats van cijfers en getallen. Het is algemener en kan informatie bevatten over elk onderwerp. In dit type infographic komt de tekst meer naar voren dan het beeldmateriaal.

Gebruik informatieve infographics voor het volgende:

  • Leg onderwerpen of concepten uit door woorden te koppelen aan boeiende visuals.

Sjabloon bekijken

4. Tijdlijn infographics

Infographics met een tijdlijn illustreren acties, gebeurtenissen of tijdgerelateerde gegevens in chronologische volgorde. Voor dit type informatie kun je de gegevens in horizontale, verticale of kronkelige formaten presenteren.

Gebruik infographics met tijdlijnen om:

  • Visualiseer de geschiedenis of laat zien hoelang iets gaat duren.
  • Laat zien hoe een plaats, gebeurtenis of concept in de loop der tijd is veranderd.
Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (16)

Sjabloon bekijken

5. Lijst met infographics

Het internet houdt van lijstjes! Met lijst-infographics zal je publiek meer van je houden, aangezien het lijstformaat snel hun aandacht trekt en ervoor zorgt dat ze informatie snel kunnen vasthouden. Daarnaast kunnen pictogrammen en afbeeldingen in de plaats komen van opsommingstekens en getallen om elk item of voorbeeld eruit te laten springen.

Gebruik indien gewenst lijst infographics:

  • Laat een basislijst eruit springen en trek de aandacht van je publiek.
Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (17)

Sjabloon bekijken

6. Vergelijkende infographics

Een vergelijkende infographic vergelijkt of contrasteert twee opties, ideeën of concepten. Deze infographic helpt je publiek de overeenkomsten of verschillen te zien tussen twee of meerdere keuzes. Hij is tevens ideaal om “beide kanten van het verhaal te vertellen”.

Door twee producten met elkaar te vergelijken en de voor- en nadelen van traditionele versus digitale marketing te laten zien, zoals in het onderstaande voorbeeld, kan je publiek geïnformeerde beslissingen nemen met vergelijkende infographics.

Gebruik indien gewenst vergelijkende infographics:

  • verschillen en overeenkomsten laten zien.
  • benadrukken hoe de ene optie superieur/inferieur is aan de andere.
Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (18)

Sjabloon bekijken

7. Infographic cv’s

Infographic cv’s, ook wel bekend als visual cv, zijn visuele cv’s waarmee werkzoekenden zich kunnen onderscheiden van de rest.

Een infographic sjabloon voor een cv laat je indrukwekkende vaardigheden, arbeidsverleden en educatieve achtergrond zien door middel van opvallende kleuren, grafieken, pictogrammen en illustraties. Het beste aan deze sjablonen is dat je je werk en vaardigheden kunt benadrukken zonder dat je overladen wordt met informatie.

Gebruik indien gewenst vergelijkende infographics:

  • Trek de aandacht van recruiters en aanwervende managers en zorg dat ze je terugbellen voor een gesprek.

Sjabloon bekijken

Wat zorgt voor een goede infographic?

Je weet dat het een goede grafische afbeelding is als een lezer er een blik op werpt en de hoofdgedachte snel begrijpt.

Goed ontworpen infographics hebben de volgende kenmerken:

  1. Bieden duidelijkheid.
  2. Vertellen een samenhangend verhaal.
  3. Zijn gemakkelijk te scannen en lezen.
  4. Zijn goed onderzocht en nauwkeurig.
  5. Zijn visueel aantrekkelijk.

Je kunt de volgende stappen volgen om een goede infographic te maken:

1. Kies afbeeldingen, pictogrammen of illustraties die het begrip van het publiek bevorderen

Hoewel woorden en teksten belangrijk zijn om informatie over te brengen, moet je ervoor zorgen dat je infographic opvalt met de juiste afbeeldingen. Het kiezen van de juiste visuals in je infographic kan je helpen om toegankelijke, samenhangende en boeiende content te creëren.

Voeg niet alleen afbeeldingen of pictogrammen toe omdat je zo graag afbeeldingen in je infographic te hebben. Je gekozen afbeeldingen moeten de begeleidende teksten in je infographic versterken, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (20)

Sjabloon bekijken

2. Zorg voor een duidelijke hiërarchie

Naast visuals moet je ook aandacht besteden aan de visuele hiërarchie in je infographics.

Hiërarchie is de manier waarop je tekst en afbeeldingen in je infographic zijn gestructureerd en geprioriteerd. Dit zijn onder andere koppen, subkoppen, alinea’s, tekstbeschrijvingen, afbeeldingen en je call-to-action.

Op het meest basale niveau leidt een duidelijke hiërarchie in je infographic de kijker tijdens het scannen van je infographic. Het vertelt hen welke inhoud het meest relevant is en toont de verbanden tussen stukken inhoud in je infographic.

Een infographic zonder duidelijke visuele hiërarchie is rommelig, wat leidt tot verwarring bij de lezer.

Sjabloon bekijken

3. Kies de juiste kleurencombinatie

Breng je infographics tot leven door meer aandacht te besteden aan je kleuren.

De kleurencombinatie kan je infographic maken of breken. Naast vormen en lijnen kunnen kleuren de sfeer van een infographic en de impact op je lezers bepalen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het menselijk brein kleuren en vormen gebruikt om objecten te “detecteren en onderscheiden”.

Pro tip: Gebruik de 60-30-10 regel bij het plannen van de kleuren voor je infographic:

  • Een primaire of “root” kleur zal 60 procent van je infographic in beslag nemen.
  • Een secundaire kleur neemt 30 procent van de infographic in beslag.
  • Een accentkleur bedekt de overige 10 procent van de infographic.

Kun jij de primaire, secundaire en accentkleuren in de onderstaande infographic herkennen?

Sjabloon bekijken

4. Groepeer verwante elementen en informatie door middel van lijnen, randen, kleuren en vormen

Net als visuele hiërarchie kan het groeperen van verwante elementen je helpen om een goede infographic te maken.

Waarom?

Laten we eens kort kijken naar de Gestaltprincipes, een reeks principes die beschrijven hoe het menselijk brein patronen herkent, complexe beelden vereenvoudigt en vergelijkbare elementen groepeert bij het waarnemen van objecten.

Eén van deze principes is de wet van de Law of Common Region. Dit principe beschrijft hoe items binnen een grens als een groep worden gezien en verondersteld worden enkele gemeenschappelijke kenmerken of functionaliteiten te delen.

Een goede infographic volgt dit principe door vormen, randen en lijnen te gebruiken om elementen te groeperen. In het infographic voorbeeld hieronder worden de randen, vormen en lijnen gebruikt om infographic elementen te groeperen.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (23)

Sjabloon bekijken

5. Gebruik grafieken en diagrammen om gegevens visueel weer te geven

Een andere belangrijke stap voor het maken van een goede infographic is om goed gebruik te maken van grafieken en diagrammen. Naast het feit dat ze gemakkelijk te lezen zijn, is er ook een kleine leercurve voor het publiek doordat ze heel normaal zijn.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (24)

Sjabloon bekijken

Een paar vlugge tips om in gedachten te houden bij het gebruik van grafieken en diagrammen in een infographic:

  • Voeg korte uitleg of opsommingstekens toe die je grafiek of diagram verklaren. Het is ook zinvol om extra gegevens toe te voegen die je niet in je visual kunt opnemen.
  • Vermijd meerdere gegevenspunten die moeilijk te interpreteren zijn voor je publiek. Staafdiagrammen moeten bijvoorbeeld zo weinig mogelijk balken hebben, en lijngrafieken mogen niet meer dan vier lijnen hebben.
  • Gebruik zo min mogelijk scatterplots en gestapelde staafdiagrammen, vooral als je een publiek hebt dat niet wetenschappelijk is.
  • Gebruik cirkeldiagrammen slechts spaarzaam, want de meeste mensen zijn niet goed in het schatten van volume of oppervlakte. Het team van Storytelling with Data raadt aan om een horizontaal staafdiagram te gebruiken, gerangschikt van grootst naar kleinst (of omgekeerd) in plaats van een taartdiagram.

Hoe maak ik een infographic?

Je bent al zo ver gekomen en hebt onze top infographic voorbeelden gezien. We beginnen nu aan het laatste deel van dit artikel!

In dit gedeelte leer je hoe je een infographic maakt, zelfs als je geen ontwerpachtergrond hebt.

1. Stel je doelgroep vast

Zoals bij alle soorten content, is de eerste stap bij het maken van infographics het vaststellen en vertrouwd maken van je doelgroep.

Praat, indien mogelijk, met minstens vijf mensen die voldoen aan de criteria van je doelgroeppersona, en onderzoek hun pijnpunten, behoeften en wensen. Ga verder dan de gebruikelijke demografische vragen zoals leeftijd, beroep, opleiding en huishoudinkomen.

Robin Geuens, de inwonende SEO van Piktochart, raadt tevens aan om het kennisniveau van je doelgroep te begrijpen. Zo kun je basisinformatie overslaan in je infographic.

2. Definieer je grafische informatiedoelen

Een infographic zelf is gewoon een stukje inhoud. Infographics maken zonder doel is zinloos. Als je een duidelijk doel hebt voor je infographic, kun je het juiste type infographic voor de klus kiezen, wat je tijd en moeite bespaart.

Hier zijn enkele doelen waar je de volgende keer dat je een infographic ontwerpt naar kunt streven:

  • Leg gegevens vast.
  • Vergroot het bewustzijn.
  • Laat patronen of trends zien.
  • Vereenvoudig complexe informatie.
  • Markeer een opeenvolging van gebeurtenissen.
  • Vergelijk twee of meer ideeën of concepten.
  • Leg een proces uit en laat een stap-voor-stap handleiding zien.
  • Moedig mensen aan om een product te kopen of gebruik te maken van een dienst.

3. Verzamel je informatie

Nadat je de doelgroep en het doel van je infographic hebt bepaald, is de volgende stap het verzamelen van de “info” (informatie) van je infographic. Onthoud dat de gegevens en informatie die je deelt de basis vormen van een aantrekkelijke en effectieve infographic.

Volg deze stappen om relevante en betrouwbare informatie te verzamelen voor je infographic:

  • Raadpleeg open databases. Ga naar een plaatselijke bibliotheek of kijk op sites van overheidsinstanties.
  • Verken websites die eindigen op .edu, .org en .gov. Dit zijn meestal onderwijsinstellingen, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen. De gegevens op deze websites zijn over het algemeen geloofwaardig en toonaangevend (bijv. volkstellingsgegevens).
  • Voer persoonlijke interviews uit of maak een enquête.
  • Controleer op relevantie en verzamel actuele informatie.
  • Begrijp de bedoeling van je bron en zoek uit of het een mening of een feit is.

4. Kies het type infographic

Zoals eerder gezegd, zijn er verschillende soorten infographics om uit te kiezen. Elk type heeft zijn doel, formaat en manier om informatie te tonen.

Infographics met tijdlijnen kunnen bijvoorbeeld verticaal of horizontaal worden gepresenteerd, om gegevens over allerlei dingen te presenteren – van projecttijdlijnen tot bedrijfsgeschiedenis. Ondertussen worden vergelijkende infographics vaak in verticaal formaat gepresenteerd en kunnen ze in vormen zoals staafdiagrammen en cirkeldiagrammen worden gepresenteerd, om verschillende gegevenssets weer te geven.

Als je weet hoe je infographic eruit moet zien, kun je de juiste infographic sjabloon kiezen.

5. Creëer een logische hiërarchie

Creëer een logische hiërarchie in je infographic door de structuur op een visueel aantrekkelijke manier te plannen. Schrijven voor een infographic is anders dan inhoud schrijven voor een blogpost of academisch artikel.

Voordat je infographics maakt, schrijf je de inhoud in Word of in een Google Doc. Zo krijg je een overzicht van de inhoud van je infographic en kun je gegevens omwisselen zonder je infographic te bewerken.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (25)

Je aangepaste infographic moet de volgende elementen bevatten:

  • Titel
  • Inleiding
  • Hoofdzakelijke inhoud
  • Conclusie/oproep tot actie
  • Bronnen

6. Kies een infographic sjabloon en pas het aan

Het beste aan het maken van verschillende soorten infographics is dat je tegenwoordig niet vanaf nul hoeft te beginnen.

Je kunt bijvoorbeeld bladeren door de collectie infographic sjablonen van Piktochart en de geschikte sjabloon kiezen op basis van je eigen infographic-doelen en het soort informatie dat je wilt presenteren.

Van hiërarchische infographics tot infographic cv’s, je kunt de visuele opmaakopties van al onze sjablonen aanpassen met de visuele inhoud van je voorkeur om je boodschap over te brengen; het kost slechts een paar klikken om het aan je voorkeuren aan te passen. Je kunt de kleuren ook mengen en bij elkaar laten aansluiten als dat nodig is. Voor je het weet, ben je er helemaal klaar voor!

Een bijkomend voordeel van statische infographic sjablonen is dat je ze opnieuw kunt gebruiken. Dit is vooral handig als je verslagen of afbeeldingen maakt die regelmatig moeten worden bijgewerkt.

7. Download je infographic

Na al het harde werk ben je klaar om je infographic te downloaden, in te sluiten en te delen. Voordat je downloadt en zegt: “De klus is geklaard”, moet je nog even het volgende doen:

  1. Controleer de geldigheid van je bronnen.
  2. Dubbelcheck op typefouten en grammaticafouten.
  3. Laat iemand je infographic bekijken en vraag om feedback.

Met de infographic maker van Piktochart zijn er veel downloadopties om uit te kiezen, of je nu van plan bent je infographic online of offline te delen voor marketinginhoud voor je contentstrategie.

Voor meer tips voor het maken van infographics en diepgaand advies, kun je deze gids lezen over Hoe maak ik een infographic of bekijk de onderstaande video over het maken van infographics.

Maak je eigen infographics met onze infographic voorbeelden

Wanneer je gegevens presenteert en informatie op een visuele manier overbrengt aan je publiek, is het je doel om ze de informatie te laten verwerken. Visueel aantrekkelijke infographics helpen je publiek om dit doel effectiever te bereiken.

Kortom, je deelt niet alleen informatie met eenvoudige infographics. Een goede infographic helpt je publiek om betere beslissingen te nemen, inzichten te krijgen en gemotiveerd te raken om een actie te ondernemen. Bovendien kan een goede infographic naamsbekendheid opbouwen en leads genereren.

Begin vandaag nog met je eerste infographic. Meld je aan voor een gratis Piktochart account.

Wat is een infographic? (Voorbeelden, tips en hoe je er eentje maakt) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5334

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.