Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (2024)

Skip to content

⚡️ Zet uw idee om in een aangepaste infographic in seconden met onze AI-aangedreven infographicmaker, Piktochart AI ✨ Start met maken

Maak gratis infographics zonder ontwerpervaring. Piktochart wordt vertrouwd door 11 miljoen gebruikers en werkt eenvoudig en snel. Pas een infographic sjabloon aan en maak in een paar minuten al een infographic. Zonder watermerk.

Aanmelden met e-mail

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (1)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (2)

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (3)

Onze infographic maker wordt wereldwijd gekozen door professionals en docenten

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (4)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (5)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (6)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (7)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (8)

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (9)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (10)

Gebruiksvriendelijk – geen ontwerpvaardigheden nodig

Maak online een infographic

Boeiende infographics zijn het perfecte hulpmiddel voor datavisualisatie als je presentaties moet maken, een proces moet uitleggen, gegevens moet visualiseren, of informatie op een begrijpelijkere manier moet voordragen. Met de gratis infographic maker van Piktochart is het heel eenvoudig om je eigen aangepaste infographic te ontwerpen. Begin met een gratis sjabloon, update je informatie, vervang afbeeldingen of verander de stijl – je doet het al in slechts een paar klikken.

In minder dan 30 minuten maak je moeiteloos een infographic, zonder ontwerpvaardigheden nodig te hebben. Oh, en nog iets; samenwerking en klantenondersteuning zijn inbegrepen bij alle accounts; voor zowel het betaalde als het gratis plan, met onze professioneel ontworpen sjablonen.

Ervaar zelf hoe gemakkelijk het is

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (11)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (12)

Gratis kant-en-klare sjablonen

Kies uit 230+ professioneel ontworpen sjablonen voor infographics

Laat je inspireren door onze galerij van 230+ unieke infographic sjablonen. Bij Piktochart hechten we meer waarde aan kwaliteit dan aan kwantiteit. Elke infographic sjabloon is zorgvuldig gemaakt door een van onze ervaren communicatieontwerpers. Onze ontwerpers zorgen ervoor dat de sjablonen van de online infographic maker van Piktochart zijn gebaseerd op goed onderzoek, nauwkeurige gegevens en de nieuwste trends op het gebied van informatieontwerp. Zodra je een sjabloon hebt gekozen die je leuk vindt, kun je een goede infographic laten maken door deze aan te passen met de perfecte foto, illustratie of pictogram – welke je kunt vinden in de grafische bibliotheek van de editor.

Van tijdlijn tot vergelijkende infographics, van enquêteresultaten tot gezondheidsonderzoek, Piktochart biedt professionele infographic sjablonen waarmee je tijd kunt besparen en een professionele infographic maker kunt worden.

Maak een gratis account aan

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (13)Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (14)

Zet complexe gegevens om in een helder, pakkend infografisch ontwerp

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een infographic te maken of gegevens te visualiseren. Kopieer en plak je gegevens in onze grafiekmaker, upload een CSV- of Excel-bestand of koppel een Google-sheet. Zet complexe gegevens om in een heldere datavisualisatie, gepresenteerd als je eigen infographic. Kies uit grafieken, diagrammen en interactieve kaarten om je gegevens duidelijk en begrijpelijk te presenteren. Laat een tijdlijn, lijst, proces of gegevensvergelijking zien. Je kunt zelfs interactieve infographics maken om je doelgroep meer te boeien!

De gratis infographic maker van Piktochart geeft je toegang tot alle soorten grafieken: cirkeldiagrammen, staafdiagrammen, pictogrammen, en meer om infographics te maken voor al je behoeften.

Visualiseer je gegevens met Piktochart

Branding en je eigen inhoud

Infographics in enkele seconden aanpassen aan je merk

Met de functie merkactiva van Piktochart is je inhoud altijd on-brand. Als je onze gratis infographic maker gebruikt, sleep je gewoon je logo of een schermafbeelding van je website en kun je op magische wijze de merkkleuren voor je infographicontwerp toepassen. Wil je de lettertypes van je bedrijf gebruiken?

Upgrade je gratis plan, en in drie klikken kun je prachtige infographics maken met je eigen afbeeldingen, marketing materiaal, ideeën en meer.

Je aangepaste kleurenpalet en geüploade lettertypen worden toegevoegd aan de editor, zodat jij of je team gemakkelijk kan ontwerpen door ze toe te passen op elk nieuw project. Maak een infographic met alle flexibiliteit die je nodig hebt.

Creëer nu met Piktochart

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (17)

“Infographics die ik heb gemaakt met Piktochart hebben me geholpen tijdens belangrijke vergaderingen met bestuurders van schooldistricten en stichtingen. Zonder Piktochart zouden we geen financiering kunnen krijgen om ons werk te ondersteunen.”

Dr. Aaron Fischer

Dee, Hoogleraar Schoolpsychologie aan de Universiteit van Utah

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (18)

“Piktochart is een no-brainer om te gebruiken. Mensen hebben me verteld dat ik een ander wereldwijd infographics design platform moet proberen, maar ik heb het al eerder geprobeerd en ik was er niet zo weg van. Ik vind het ontwerp van Piktochart echt geweldig. Het is veel beter.”

Deborah Tan-Pink

Senior communicatiemanager, Revolut

Waarom ook niet-ontwerpers een infographic kunnen maken met Piktochart

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (19)

Marketeers en verkopers

 • Resultaten visualiseren
 • De voordelen van een product uitleggen
 • Content boeiender maken met een goede infographic
 • Persona’s van kopers introduceren en merkbekendheid vergroten
 • Verkeer en leads stimuleren met aangepaste visuals

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (20)

HR- en communicatieprofessionals

 • Verslag over het wervingsproces
 • Onboarding van werknemers (afbeeldingen, pictogrammen, stockfoto’s, interactieve kaarten kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan visuals met drag-and-drop)
 • Zorg voor employer branding op social media
 • Communiceer je waarden en beschrijf de werkcultuur aan de hand van visuals gemaakt met een infographicmaker

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (21)

Non-profitorganisaties en professionals in de gezondheidszorg

 • Leg een proces uit en bespaar tijd
 • Informeer en onderwijs je doelgroep met professionele visuals – geen ontwerpvaardigheden nodig
 • Leg een oorzaak uit door middel van een infographic ontwerp

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (22)

Leerkrachten & opvoeders

 • Bevorder zelfstandig leren
 • Maak leren boeiender door infographics te maken en leerlingen aan te moedigen hun eigen inhoud te creëren
 • Ontwikkel analytische denkvaardigheden
 • Vereenvoudig wetenschap-gerelateerde onderwerpen

Hoe je een infographic maakt

1. Log in op je Piktochart account

Log in op Piktochart (of maak een account aan voor het gratis plan als je er nog geen hebt) en ga naar het dashboard. Ga vanaf daar naar de zijbalk links en klik op infographics. Je ziet onze infographic maker.

2. Kies een infographic sjabloon

Tenzij je een professionele ontwerper bent en liever met een leeg canvas begint, zijn sjablonen voor infographics de beste oplossing. Onze hoogwaardige sjablonen besparen je tijd en zorgen ervoor dat je infographics er zo goed mogelijk uitzien. Zoek er een die je leuk vindt door de zoekbalk bovenaan te gebruiken, en maak snel een infographic.

3. Pas de infographic aan

Zodra je een infographic sjabloon hebt gekozen, kun je de kleuren aanpassen, de lettertypen wijzigen en je eigen tekst toevoegen. Voeg je bedrijfskleuren toe om je visuele inhoud bij je merk te laten aansluiten. Met een premium account kun je aangepaste lettertypen en kleurenschema’s voor je merk gebruiken.

4. Voeg afbeeldingen, pictogrammen en andere elementen toe aan de infographic maker

Maak boeiende infographics door afbeeldingen, pictogrammen, illustraties en gifs toe te voegen met de drag-and-drop editor. Kies uit een bibliotheek met gratis afbeeldingen en visuele aspecten om een opvallende infographic te maken, of upload je eigen afbeeldingen naar onze gratis infographic maker.

5. Download en deel

Zodra je klaar bent met het visualiseren van gegevens en het aanpassen van je visual, kun je deze downloaden als JPG, PNG (met het gratis account) of PDF (met betaalde plannen). E-mail het naar je collega’s en manager of plaats het op je website.

Bewerk een van onze sjablonen om een infographic te maken

Lijst infographic

Proces infographic

Enquête infographic

Onderwijs infographic

Statistische infographic

Tijdlijn infographic

Informatieve infographic

Infographic vergelijking

Gezondheid infographic

Alle sjablonen bekijken

Gratis sjablonen zijn beschikbaar voor alle categorieën

Van datavisualisatie tot storytelling: De verschillende soorten infographics begrijpen

Bedrijfscommunicatie infographic

Maak infographics om je product te promoten, een functie uit te leggen, en elk ander soort informatie voor je bedrijf of afdeling te presenteren. Je hebt toegang tot een enorme bibliotheek aan pictogrammen, gratis afbeeldingen, tekststijlen en illustraties om online een infographic te maken.

Presentaties op school verbeteren

Laat schoolpresentaties opvallen door je eigen infographics toe te voegen. Van historische gebeurtenissen tot wetenschappelijke projecten, elk onderwerp wordt interessanter met een visual. Met Piktochart kun je eenvoudig en snel een infographic laten maken. Begin met het bewerken van een van de gratis sjablonen.

Tijdlijn infographics

Vertel een verhaal via een infographic met een tijdlijn. Beschrijf een proces, illustreer de geschiedenis van je bedrijf of maak visuals over personeelszaken. Probeer de tijdlijn maker van Piktochart gratis uit.

Social media infographic

Verhoog de betrokkenheid op social media met prachtige infographics. Met een infographic maker maak je creatieve visuals voor een marketingcampagne en vergroot je je naamsbekendheid.

Medische infographic

Leg gezondheidsrisico’s uit, geef voorlichting over medische onderwerpen, maak visuals voor bijeenkomsten, en informeer het publiek met professionele medische infographics. Professionals in de gezondheidszorg gebruiken onze infographic maker om visuals te maken zonder dat ze ontwerpvaardigheden hebben.

Klaar om prachtige infographics te maken?

Sluit je aan bij meer dan 11 miljoen mensen die al informatie hebben ontworpen met de gratis infographic maker van Piktochart.

Aan de slag met het gratis basisplan

Veelgestelde vragen

Infographics (informatie + afbeeldingen) maken gebruik van visuals en tekst om belangrijke informatie en ideeën te benadrukken. Met andere woorden, een infographic is een grafische weergave van concepten of patronen van gegevens of informatie.

Hier is een lijst met de 9 beste infographic makers in 2023:

 • Piktochart
 • Snappa
 • Infogram
 • Freepic
 • Canva
 • Venngage
 • Visme
 • Adobe Creative Cloud Express
 • Easel.ly

Maak gratis infographics in Piktochart – een gratis infographic maker die online toegankelijk is. Het webgebaseerde platform wordt wereldwijd gebruikt door 11 miljoen niet-ontwerpers en ontwerpers. Het biedt toegang tot duizenden sjablonen, diagrammen, illustraties, afbeeldingen en pictogrammen. Zo heb je alles wat je nodig hebt om snel gegevens en informatie om te zetten in een infographic.

De beste methoden voor het maken van een infographic zijn onder andere:

1. Gebruik een kant-en-klaar sjabloon zodat je een hoogwaardig ontwerp maakt en vlugger klaar bent.
2. Bepaal je doelgroep.
3. Doe grondig onderzoek naar je onderwerp en kies de meest relevante informatie.
4. Neem gegevens op uit betrouwbare bronnen, zo recent mogelijk.
5. Kies een ontwerp waar je genoeg witte ruimte over hebt, zodat het niet te druk is. Het doel is om informatie gemakkelijk leesbaar te maken. Je kunt een gratis sjabloon van Piktochart kiezen en deze aanpassen.
6. Download je visual als PNG of PDF en promoot deze op alle gewenste kanalen: je eigen website, social media en speciale websites voor het indienen van infographics.

Dit zijn de grootste voordelen van het gebruik van infographics:

 • Ze brengen op een interessante manier een boodschap of gegevens over. Visuals hebben meer potentie dan tekst om de aandacht te trekken, en infographics zijn een van de beste manieren om informatie te visualiseren.
 • Je informeer publiek over een onderwerp, of het nu voor externe of interne communicatie is (productkenmerken, instructies, gezondheid, onboarding, enz.)
 • Ze promoten een bedrijf of campagne.
 • Het vergroot de naamsbekendheid en creëert betrokkenheid (vooral op social media).
 • Ze halen leads binnen door het visuele gedeelte af te schermen en een formulier te vragen om de bron te downloaden.

Je kunt een infographic op de volgende manieren delen:

 • Voeg het als afbeelding toe aan een blogpost of nieuwsbrief.
 • Deel het in een post op social media of een verhaal. Houd rekening met de grootte voor elk kanaal (Facebook, LinkedIn, X, Instagram, Quora, enz.). Afhankelijk van het upload limiet van het platform moet je misschien een kleinere afbeelding delen of een link naar de infographic toevoegen.
 • Zet het op een landingspagina als downloadbare PDF.
 • Stuur het naar een website voor het indienen van infographics om het door een derde partij te laten publiceren.

Je kunt een infographic maken met behulp van ontwerpsoftware of een infographic tool. Met Piktochart kun je een infographic maken zonder enige ontwerpkennis te hebben.

Stap 1: Log in op Piktochart.
Stap 2: Kies een kant-en-klaar sjabloon of begin helemaal opnieuw.
Stap 3: Ontwerp in een webbrowser met behulp van de drag-and-drop editor om stockfoto’s of je eigen afbeeldingen toe te voegen. Schrijf je tekst en visualiseer gegevens door middel van grafieken en diagrammen.
Stap 4: Download je visual of deel hem online.

Nee, je hoeft Piktochart niet te downloaden. Het platform is cloudgebaseerd en werkt dus online. Meld je gewoon aan voor een gratis account en je kunt meteen infographics en inhoud maken.

Je kunt gratis een infographic maken door een infographic tool te gebruiken die een gratis account of een proefversie aanbiedt. Met Piktochart heb je geen ontwerpvaardigheden nodig om een infographic te maken.

Stap 1: Log in op de gratis infographic maker van Piktochart.
Stap 2: Kies een infographic sjabloon of begin met een leeg canvas.
Stap 3: Versleep afbeeldingen, pictogrammen en illustraties.
Stap 4: Laat het aansluiten op je merk; upload het lettertype van je bedrijf en kies het kleurenpalet.
Stap 5: Deel online of download je visual.

Afhankelijk van de tool die je kiest, kun je.online of op je bureaublad een infographic maken.

Bij desktop-gebaseerde ontwerpsoftware zoals Adobe Illustrator moet je het programma installeren en voor de licentie betalen.

Met een cloudgebaseerde gratis infographic maker zoals Piktochart, Canva of Venngage hoef je alleen maar online een account aan te maken. Met Piktochart kun je een infographic maken zonder enige ontwerpervaring

Maak een account aan voor het gratis plan, log in, kies een sjabloon of begin helemaal vanaf nul om je eigen infographic te maken.

Je kunt je visuals online delen of downloaden.

Ja, je kunt zeker infographics maken en je hebt er geen enkele ontwerp-ervaring voor nodig. Miljoenen niet-ontwerpers gebruiken tools zoals Piktochart of Canva om prachtige infographics te maken. De eenvoudigste manier is om gratis kant-en-klare sjablonen uit de galerij te bewerken en ze aan te passen met de drag-and-drop editor.

Wat kun je nog meer maken met Piktochart?

Verslagen

Presentaties

Posters

Diagrammen

Flyers

CV’s

Brochures

Grafieken

Banners

Kaarten

Gratis professionele infographic maker: Best gewaardeerde sjablonen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5300

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.